Lifestyle,  Travel

Onmisbare apps om een vreemde taal te leren

Ondanks dat je jezelf in de meeste landen prima kunt redden in het Engels, is er toch nog één vreemde taal die ik er graag bij zou willen leren. Namelijk: Koreaans. Nu weet ik dat dit in eerste opzichten enorm nutteloos lijkt, maar ik zou liever Koreaans kunnen spreken dan bijvoorbeeld Chinees, Frans of Spaans. Omdat ik zo nu en dan in de mood ben om ook écht een poging te wagen deze taal te leren, heb ik de nodige apps geïnstalleerd. Benieuwd welke?

 

vreemde taal Memrise

MEMRISE

Bij deze app draait het niet om een gezellig gesprek, maar echt om keihard stampen. Aan de hand van een soort game moet je woorden leren en iedere keer als je een test gehaald hebt, kom je bij een volgend level. Het doet mij een beetje denken aan idioom wat ik vroeger op de middelbare school had.

Het is wat minder gezellig dan Hello Talk, maar alsnog erg nuttig. Wel raad ik je aan om zo nu en dan weer even wat oude levels te herhalen. Zo voorkom je namelijk dat je de woorden vergeet. Het is namelijk makkelijk om het even te onthouden voor de test (net zoals op school). De kunst is natuurlijk om de woorden daarna ook nog te kennen.

 

vreemde taal Hello Talk

HELLO TALK

Wat is er nou leuker dan in je eentje een vreemde taal leren? Met z’n tweetjes natuurlijk! Met Hello Talk kun je met mensen van over de hele wereld chatten die ook een nieuwe taal willen leren.

Je maakt heel makkelijk een profiel aan waarin je uiteraard zet welke talen jijzelf spreekt en welke talen jij graag wil leren. Natuurlijk kun je er ook een korte omschrijving van wie je bent inzetten. Vervolgens kun je gaan chatten. Hello Talk heeft heel veel handige functies in de chat waardoor het makkelijk wordt om te leren. Zo kun je namelijk elkaars teksten verbeteren (met uitleg!) en zit er een translator functie in.

 

 

Vreemde taal Netflix

NETFLIX

Say what? Ja, Netflix is je grote vriend! Niet alleen omdat je op je vrije dag non-stop series en films kunt kijken, maar ook omdat je er op een leuke manier een vreemde taal door kunt leren. Ik kijk veel Koreaanse films en series op Netflix en iedere keer leer ik er weer wat bij. Ook raak je steeds meer gewend en comfortabeler met het horen van de taal.

Waarschijnlijk frons je nu je wenkbrauwen en vraag je jezelf af of er echt Koreaanse dingen op Netflix staan. Het zal mij namelijk niets verbazen als je die nooit bent tegengekomen. Gewoon een kwestie van zoeken. Netflix staat vol internationale films, series en documentaires. Dus doe eens wat meer moeite dan normaal en zoek iets uit in de taal die jij graag zou willen spreken.

 

Welke taal zou jij willen spreken?

21 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *