wereldkaart reizen Unsplash
Travel

Landen en plaatsen waar ik nog naartoe wil reizen

Ik houd enorm van reizen en moet zeggen dat ik ook al aardig wat landen en plaatsen bezocht heb. Toch is mijn travel wishlist nog oneindig lang. Om die reden leek het mij leuk een aantal landen/plaatsen te delen die toch wel bovenaan mijn lijstje staan. Ik ben benieuwd of er ook wat van jouw reis favorieten tussen staan!

 

 AUSTRALIË

Om maar even te beginnen met een leuk weetje: Australië is het enige land dat tegelijkertijd ook een continent is. Maar om het even gemakkelijk te houden, refereer ik naar Australië als land, haha. Een van mijn former besties heeft een jaar lang in Australië gewoond en haar Instagram foto’s maakte mij iedere keer weer heerlijk jaloers (op een goede manier hoor, haha).

De stranden, de zon, de mensen… ik zou bijna geen reden kunnen vinden om er niet naartoe te willen. Bijna. Ik ben namelijk als de dood voor al die enge beesten die ze daar hebben. Van grote spinnen tot alligators, thanks but no thanks. Ach, er zal heus een dag komen dat ik over de stranden van Australië loop maar in 2018 nog niet.

 

NEW YORK

Jeetje, wat ben ik toch origineel. Waar mijn lieve broer al twee keer naar de grote stad is afgereisd ben ik er nog nooit geweest. Hoogstwaarschijnlijk komt daar wel verandering in dit jaar, maar nog niets is zeker. Tot die tijd droom ik over reizen naar NY.

Het lijkt mij geweldig om mijzelf helemaal te laten onderdompelen door de grootte en sfeer van de stad. En uiteraard moet ik de bekende Gossip Girl tour doen (Spotted: Susan Wijdemans in the Upper East Side). Mijn verblijf in New York zal ik evenwichtig verdelen tussen cultuur, shoppen en eten.

 

HAWAII

Hoe geweldig klinkt het als je kunt zeggen dat je in Hawaii geweest bent? Heerlijk toch?! Ik krijg gelijk stereotype beelden in mijn hoofd van mijzelf met een bloemenkrans op het strand, wandelend door de natuurlijk op zoek naar watervallen en gezellige muziek tijdens het avondeten.

In mijn omgeving zie ik alleen maar mensen afreizen naar de stranden van Azië, maar de stranden van Hawaii mogen er ook zeker wezen. Als ik weer een volle bankrekening heb zal ik een vakantie naar dit eiland zeker even aanprijzen bij mijn vriendinnen.

 

KOPENHAGEN

Waarschijnlijk klinkt dit heel gek, maar ik heb eigenlijk geen flauw idee waarom ik zo graag naar Kopenhagen wil. Het lijkt mij gewoon een enorm leuke stad om te bezoeken. Misschien is het mijn liefde voor zeemeerminnen dat ervoor zorgde dat deze plek op mijn wishlist terecht kwam.

Hoe dan ook, Frank was mij weer voor. Hij bezocht Kopenhagen vorig jaar (of het jaar daarvoor?). Zijn verhalen waren leuk, maar eerlijk gezegd niet erg bijzonder. En die zeemeermin… die valt dus enorm tegen. Gelukkig heb ik er wel een klein beeldje van gekregen van Frank, thanks bro!

 

IJSLAND

IJsland leek mij al een hele tijd leuk om eens te bezoeken. Maar pas tot vriendinnen Pei Yin en Babette er naartoe waren gegaan was ik helemaal om. Ze waren niet samengegaan en ook niet tegelijkertijd, wat ervoor zorgde dat ik maar liefst twee keer een hoop foto’s voorbij heb zien komen op Instagram. Telkens ging er maar één gedachte door mij heen: ik wil ook!

Nou ben ik op zich wel een beetje sportief (dit klink totaal niet overtuigend), maar een trip naar IJsland is geloof ik niet voor de luie onder ons. Babette en haar vriend voerde de ene sportieve activiteit uit na de ander. Pei Yin deed het geloof ik iets rustiger aan. Ik ben benieuwd hoe ik mijn vakantie naar IJsland zal indelen als ik eens ga.

 

Welk(e) land of plaats staat bij jou op nummer één?

22 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *