Griekenland Kreta vlogs thumb
Travel

Griekenland, Kreta | Chersonissos, Couchsurfing + meer

Afgelopen zomer ben ik in mijn eentje afgereisd naar Kreta (Griekenland). Eenmaal daar was ik niet meer zo alleen, mijn broer Frank was er namelijk al! Hij heeft een half jaar in Kreta stagegelopen op het vliegveld van Heraklion. Omdat ik binnenkort weer op reis ga en dus helemaal in de vakantiesfeer zit, vond ik het leuk mijn Kreta vlogs te delen.

 

DE EERSTE TWEE DAGEN

Op de eerste dag spotte ik Frank al direct op het vliegveld. Ik maakte kennis met een aantal van zijn vrienden en vervolgens gingen we samen naar zijn appartement die maar liefst twee verdiepingen en een dakterras had. Tijd voor een home tour dus! Daarna gingen we uiteten en namen we het lekkerste en grootste toetje dat we op de kaart zagen staan. De dag daarna hebben we luxe buiten huis onze lunch gegeten (zo veel pancakes dat ik het niet op kon!) en ging ik vervolgens naar een manege onder aan de bergen met zijn vrienden omdat Frank moest werken. PS. Een genant begint van mijn serie Kreta vlogs: in deze vlog is namelijk echt héél goed te zien dat ik tijdens het gebruik van de zelfbruiner mijn gezich was vergeten.

 

DAGEN DRIE EN VIER

Op de derde dag gingen wij weer voor een heerlijke pancake lunch (mijn favoriet) alleen dit keer ergens anders. Namelijk bij een cafeetje met een enorm zonnig dakterras vol bloemen. Met de volle buik gingen we vervolgens naar Chersonissos. Tenminste, dat was het plan. We hadden scooter pech en alles duurde wat langer dan verwacht, oeps. Op de vierde dag ging ik in mijn eentje op pad om broodjes te halen omdat Frank in de ochtend moest werken. Helaas bleek dat ‘regular bread’ in Kreta vol zit met olijven en ging ik later op de dag alsnog met Frank en Joost heerlijk pancakes (verrassing) eten. Daarna bezochten we een kasteeltje aan het water en gingen we zwemmen.

 

DAGEN VIJF EN ZES

Dag vijf van deze vakantie was een hele bijzondere. Niet alleen omdat ik voor het eerst met iemand had afgesproken via Couchsurfing (ja echt!) maar ook omdat ik bij Frank achter de schermen op het vliegveld mocht kijken. Dat ging helaas niet zonder enige obstakels. Zo moest ik namelijk kleding van Frank aan en wilde de buschauffeur mijn geld niet aannemen. Dag zes stond dit keer niet in het teken van pancakes, maar van wafels. Samen met vrienden van Frank gingen we lunchen en daarna gingen we met Joost naar het strand. In de avond kwamen onze ouders aan in Kreta en gingen we met het gezin uiteten.

 

DAGEN ZEVEN EN ACHT

Dag zeven was alweer mijn laatste hele dag in Kreta. Samen met Frank en onze ouders bezocht ik Sealife (wat eigenlijk geen Sealife was maar zoiets) en gingen Frank en ik wat drinken met zijn vrienden. Het echte feest begon in de avond toen we met onze ouders luxe uiteten gingen en ons vervolgens volpropten met chocolade fondue (yaaass!). Daarna gingen Frank en ik met goed gevulde buikjes bowlen met zijn vrienden. Op de laatste dag beleefde ik helaas niet veel meer. Dankzij Frank en zijn baan op het vliegveld hoefde ik nergens in de rij te staan en was ik binnen no time bij het duty free gedeelte. Eenmaal in Nederland bevroor ik trouwens bijna doordat ik in een korte broek en teenslippers liep, oeps. Achja, tenminste een geinig eind van de Kreta vlogs.

 

Ben jij weleens in Kreta geweest?

19 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *